Middagsmeny Stora Karlsö 2021
Förrätt, serveras som buffé:
- 4 sorters sill med tillbehör
- Veganskagen, mjölksyrat grönt, veckans inlagda
På lördagar bjuds öns aperitivo med kallskuret, ost, oliver & grönt till förrätt.
Huvudrätt vecka 1
Måndag:
- Saltbakad rotselleri med tomatragu, gotlandslinser, rostade oliver & veganaioli
- Fishcakes på id med nudelsallad, svarvat grönt & chilimayo
Tisdag:
- Veg Östersjöbouillabaisse med algbuljong & saffransaioli
- Rosmarinkyckling med körsbärstomater, oliver och kapris, serveras med klyftpotatis & skysås
Onsdag:
- Savoydolmar med dinkel & svamp, serveras med portersås, potatis & pressgurka
- Flundra med persiljeslungade rötter, säsongens grönt & vitvinssås
Torsdag:
- Rödvinsbräserade betor med gotlandslinser, serveras med ramslök & kålsymfoni
- Biffrad med timjanpotatis, sotad broccoli & grönpepparsås
Fredag:
- Broccolifritters med vaxbönor, rostad potatis & fårostcreme
- Dagens fångst! Hornfisk, lax, musslor- idag är det havet som bestämmer vad det blir
Lördag:
- Mixed vegogrill – gotländsk grillost, marinerad rökt tofu, säsongens bästa grönsaker med smarriga röror & tillbehör
- Lammstek med potatisgratäng och tillbehör
Söndag:
- Panisse (fransk frasig kikärtskaka) med vitvinsbrässerad fänkål, kajpsmör & sparris
- Bouillabaisse a la Karlsö
Huvudrätt vecka 2
Måndag:
- Veganiserad inkokt lax – saltbakad halstrad rotselleri med algbuljong, pepparrot, kål & saltgurka
- Helstekt kyckling med vitt vin, citron & timjan, matdinkel & tomat
Tisdag:
- Veg Östersjöbouillabaisse med algbuljong & saffransaioli
- Idqueneller med skaldjurssås, primörer & delikatesspotatis
Onsdag:
- Savoydolmar med dinkel och svamp, serveras med portersås, potatis & pressgurka
- Lammfärsbiffar med grekisk sallad & tzatziki
Torsdag:
- Rödvinsbräserade betor med gotlandslinser, serveras serveras med ramslök & kålsymfoni
- Flundra med med persiljeslungade rötter, säsongens grönt & vitvinssås
Fredag:
- Broccolifritters med vaxbönor, rostad potatis & fårostcreme
- Biffrad med timjanpotatis, tomat & grönpepparsås
Lördag:
- Paella! Vego med rökt tofu, kapris, fänkål & oliver
- Havets med med dagens fisk och skaldjur
Söndag:
- Panisse med grön sparris, bakade tomater & rostade oliver
- Lammstek med haricot vertes & potatisgratäng
Dessert
Kvällens ostservering – två olika ostar med tillbehör
alt
Kvällens söta, t ex crème brulée, vit chokladmousse med bakad rabarber och kaksmul, mörk chokladfondant med färska jordgubbar.
På lördagarna serveras en delad dessert: Hien mess: jordgubbar, vaniljglass, maräng, mynta & grädde